20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizia de a se interveni pentru deszăpezire pe Transalpina, luată după analize riguroase

Decizia de a se interveni pentru deszăpezire pe Transalpina, luată după analize riguroase

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova precizează, în ceea ce priveşte redeschiderea Transalpinei, pe tronsonul Rânca-Obârşia Lotrului, că nu vor pune în pericol viaţa angajaţilor sau a turiştilor, urmând să se intervină pentru deszăpezire doar în urma unor analize riguroase în zonă.

„Noi nu vom pune în pericol nicio secundă nici angajaţii noştri care vor interveni în primă fază pentru deszăpezire şi nici participaţii la trafic, turiştii care vor veni să parcurgă acest tronson de drum.

Decizia de a se interveni pe DN 67 C, luată în urma unor analize foarte bine făcute

Această decizie de a se interveni pe DN 67 C sectorul montan va fi luată în urma unor analize foarte bine făcute, în urma unor evaluări ale riscurilor făcute de specialiştii din cadrul companiei. După ce aceştia vor decide că se poate intra în operaţiunea de deszăpezire fără niciun fel de pericol, atunci se va interveni.

Noi le înţelegem nemulţumirile tuturor, înţelegem că oamenii vor mai devreme deschiderea, am deschis întotdeauna mai devreme, de câte ori s-a putut, dar nu putem să ne asumăm niciun fel de risc pentru absolut nimeni. (…) Este o petiţie făcută de agenţii economici, dar decizia deschiderii nu o poate lua un agent nimic sau nimeni altcineva decât specialiştii în siguranţa circulaţiei.

„Nu putem să riscăm viaţa nimănui“

Noi înţelegem că vor să-şi deschidă afacerile de acolo mai devreme, dar nu putem să riscăm viaţa nimănui. (…) Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu va lua decizia de convocare a comisiei, dar să nu uităm că acum patru zile pe munte a nins, aşa că aşteptăm”, a declarat, pentru Agerpres, Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

În mediul online a apărut o petiţie prin care se strâng semnături pentru ca Transalpina să fie redeschisă mai devreme în acest an, ea fiind semnată, până în prezent, de circa 150 de persoane.

Petiţia îşi propune să sensibilizeze autorităţile şi comunitatea

„Petiţia noastră îşi propune să sensibilizeze autorităţile şi comunitatea în legătură cu importanţa deschiderii Drumului Transalpina începând cu data de 1 Mai. Acest traseu montan iconic este o bijuterie a naturii, oferind o experienţă unică turiştilor şi susţinând economia locală prin turismul ecologic şi aventura în aer liber.

Solicităm cu respect deschiderea acestui drum la începutul sezonului turistic pentru a permite turiştilor să descopere frumuseţea şi să se bucure de potenţialul său într-un mod responsabil şi sustenabil. Semnând această petiţie, susţii iniţiativa noastră de a aduce beneficii comunităţii locale, de a promova turismul montan şi de a oferi oportunităţi de recreere şi conectare cu natura pentru toţi cei care vizitează acest colţ minunat al lumii noastre”, se arată în petiţia respectivă.

Transalpina este închisă, în lunile cu zăpadă, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe o porţiune de aproximativ 20 de kilometri.

Citeşte şi: Polițiștii gorjeni anchetează un furt de 130.000 de lei între rude

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS