9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu

Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Moscova, a declarat Ministerul rus de Externe pentru agenția de presă rusă.

Ministerul condus de Serghei Lavrov dă exemplul modernizarea bazei Mihail Kogălniceanu și spune că va „monitoriza acțiunile României”, potrivit digi24.ro.

Rușii spun că întărirea potențialului militar al NATO în România, Polonia și statele baltice „este provocatoare“

Rușii spun că întărirea potențialului militar al NATO în România, Polonia și statele baltice „este provocatoare, exacerbează tensiunea militară de-a lungul perimetrului granițelor ruse și creează amenințări la adresa securității țării.”

„Toate acestea au ca scop pregătirea aliaților blocului pentru o potențială ciocnire cu țara noastră”, suține MAE rus. Ministerul rus de Externe amenință că va monitoriza acțiunile României, va evalua „riscurile emergente” și va ține seama de ele „în timpul planificării militare”.

La baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu sunt staționate detașamentele străine de avioane de vânătoare

Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu”, cu o valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de euro, vizează consolidarea infrastructurii aeriene, inclusiv piste de decolare-aterizare, facilități administrative și sociale, zone de depozitare, precum şi mentenanța aeronavelor și se desfășoară în colaborare cu Brigada 101 Aeropurtată a SUA.

În momentul de față, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu sunt staționate detașamentele străine de avioane de vânătoare care ajută la misiunile de Poliție Aeriană Întărite.

Citește şi: Finanțare de 16,5 miliarde de lei pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS