20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Reținuți pentru trafic de persoane și lipsire de libertate în mod ilegal

(VIDEO) Reținuți pentru trafic de persoane și lipsire de libertate în mod ilegal

-

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 2 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 2, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și lipsire de libertate în mod ilegal.

În perioada 2015 – 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat care a acționat pe raza județului Ilfov și municipiului București. Scopul grupului a fost de obținerea unor beneficii materiale ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Lipsire de libertate în mod ilegal

Aceștia au recrutat, transportat și găzduit opt persoane vătămate majore, pe care le-au exploatat sexual obligându-le la practicarea prostituției. faptele s-au petrecut atât în România cât și în străinătate. Prin acte de constrângere fizică și psihică, punerea și menținerea într-o stare de dependență materială și prin simularea unor sentimente de iubire ( metoda loverboy), fetele erau obligate să se prostitueze .

Una dintre victime a fost închisă mai multe zile într-un imobil și împiedicată să comunice cu vreun membru de familie ori altă persoană. Ea a fost lipsită de libertate în mod ilegal.

Victimă minoră

În sarcina a trei dintre membrii grupului infracțional organizat s-a reținut și faptul că au recrutat o victimă minoră și profitând de sentimentele dezvoltate de aceasta față de unul dintre ei au găzduit-o și exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituției .

Sumele de bani rezultate din activitatea infracțională au fost însușite de inculpați.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate:

  • înscrisuri,
  • telefoane mobile,
  • alte mijloace de probă.

Procurorii DIICOT au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui portofel electronic (criptomonedă), a unui cont bancar și a unui imobil.

Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați reținuți.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul IGPR.

Citește și: Dolj: Combaterea activităților ilicite cu materiale lemnoase

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS