17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIDEO Thailanda: Mii de credincioși, unii în stare de transă, s-au adunat la un templu celebru pentru tatuajele sale sacre

VIDEO Thailanda: Mii de credincioși, unii în stare de transă, s-au adunat la un templu celebru pentru tatuajele sale sacre

-


Mii de credincioși din Thailanda, unii în stare de transă, s-au adunat la un templu budist de la marginea Bangkokului. Acesta este renumit pentru tatuajele sacre cunoscute sub numele de Sak Yant, pentru a căuta o purificare personală și pentru a aduce un omagiu unui venerat călugăr care a fost mare maestru al acestei practici, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Reuniunea de la templul budist Wat Bang Phra face parte din ritualul thailandez Wai Khru. În cadrul acestuia, credincioșii îi aduc un omagiu lui Luang Phor Pern. El este un fost stareț al templului, care a murit în 2002. El avea reputația de a fi perfecționat și popularizat stilul de tatuaj Sak Yant al lăcașului de cult.

Ideea că tatuajele conferă puteri magice a existat în multe părți ale Asiei de mii de ani. Sak Yant este o practică întâlnită și în Cambodgia și Laos. Aceasta îmbină spiritualitatea cu superstițiile și nu este legată în mod specific de învățăturile budiste tradiționale.

Unii oameni din Thailanda cred că tatuajele vindecă boli

Unii cred că aceste tatuaje, care includ de obicei motive geometrice, forme de animale, zeități și scripturi, oferă protecție, aduc noroc și vindecă bolile pentru cel care le poartă. De asemenea, unii dintre adepții puterii magice a tatuajelor au intrat în timpul ceremoniilor în stare de transă. Ei au strigat sau alergat până când a fost nevoie să fie opriți de alții. Alții mârâiau sau se comportau ca animalele de pe tatuajele lor.

Unii au spus că li s-a făcut pielea de găină în urma ritualului în care călugării au dat apă sfințită pentru a binecuvânta mii de credincioși. Mulți participă la ritual în speranța că acesta va ajuta la o „resfințire” a tatuajelor lor și le va spori norocul.

Citește și: Ministrul Agriculturii: Mănânc bio. Am un solar pentru familie unde producem bio. Unde mă opresc, mănânc mici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energiei din CEO, arestat preventiv

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Cătălin-Liviu...

ȘTIRI GdS