8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNavă sechestrată trei luni de pirații somalezi, eliberată de marina indiană

Navă sechestrată trei luni de pirații somalezi, eliberată de marina indiană

O navă de marfă capturată în urmă cu trei luni de piraţii somalezi a fost eliberată de forţele navale indiene, inclusiv comandouri speciale. 35 de pirați s-au predat, iar cei 17 membri ai echipajului au fost salvați, scrie News.ro.

Forţele navale au precizat într-o postare pe platforma de socializare X că toţi cei 35 de piraţi de la bordul navei s-au predat, iar nava a fost verificată pentru prezenţa armelor ilegale.

Nava Ruen fusese sechestrată anul trecut, iar marina a declarat că a interceptat-o vineri. Este posibil ca ea să fi fost folosită ca bază pentru preluarea unui cargobot sub pavilion Bangladesh în largul coastelor Somaliei la începutul acestei săptămâni, a precizat forţa navală a Uniunii Europene.

India asigură securitatea pe Marea Roșie

Piraţii somalezi au provocat haos pe importante căi navigabile mondiale timp de un deceniu, dar au fost inactivi până la o recrudescenţă a atacurilor la sfârşitul anului trecut.

India desfăşoară cel puţin o duzină de nave de război la est de Marea Roşie pentru a oferi securitate împotriva piraţilor, în timp ce puterile occidentale se concentrează pe atacurile rebelilor Houthi din Yemen.

Cel puţin 17 incidente de deturnare, tentative de deturnare şi abordări suspecte au fost înregistrate de marina indiană începând cu 1 decembrie.

Citește și: Șofer reținut după ce a fost prins la volan cu permisul suspendat și drogat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS