22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme frumoasă și temperaturi în creștere în toată țara

Vreme frumoasă și temperaturi în creștere în toată țara

Vremea frumoasă cuprinde sâmbătă majoritatea zonelor țării şi temperaturile cresc simţitor. La munte mai pot să apară ceva precipitaţii slabe, iar maximele pleacă de la 9-10 grade în depresiuni şi ajung la 16-17 grade în vestul ţării.

În sud-vest se încălzeşte simţitor. După cele 5-6 grade înregistrate ieri, astăzi temperaturile ajung la 12-13 grade. În dealurile Olteniei s-ar putea să apară o ploaie slabă, trecător, dar în ansamblu avem soare şi timp frumos.

În Dobrogea şi Bărăgan avem vreme schimbătoare. Norii vin şi trec, dar nu o să plouă. Temperaturile câştigă 2-3 grade faţă de vienri şi ajung la 11 în zona Bărăganului. Cerul se înseninează după lăsarea nopţii, iar duminică dimineață vor fi în jur de zero grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem soare, vreme bună şi înnorări trecătoare în unele zone. Nu sunt anunţate ploi şi se încălzeşte faţă de ziua trecută. Temperaturile urcă până la 12 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem o dimineaţă rece, dar temperaturiile cresc pe parcursul zilei. Maximele ajung pe la 10…11 grade.

Vreme frumoasă și în restul țării

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem un pic ceaţă la începutul zilei. Apoi se arată şi soarele, iar temperaturile depăşesc mediile perioadei.

Şi în ţinuturile vestice sunt condiţii de ceaţă, acum dimineaţa, dar atmosfera devine plăcută după prânz. Avem vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. Ieri au fost 8…9 grade. Astăzi maximele ajung la 14-15 grade.

În Transilvania este frig dimineața, în special în depresiuni. Amiaza aduce vreme schimbătoare, temperaturi un pic mai ridicate decât ieri şi până la 11 grade în vestul provinciei. Vântul se intensifică în zonele de munte.

Un aer mai cald ajunge şi în sudul României. Avem o zi plăcută, câţiva nori, dar fără ploi şi până la 14 grade în Lunca Dunării.

Temperaturile cresc şi în zonele de munte. Avem soare, vreme bună şi un vânt mai intens în Carpaţii Meridionali. Norii apar în treacăt. Pot aduce precipitaţii slabe, în special după lăsarea nopţii, în masivele din vestul ţării.

Citește și: A murit, la 100 de ani, japonezul care a inventat karaoke

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS