24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate178 de fugari, aduşi în ţară de la începutul anului

178 de fugari, aduşi în ţară de la începutul anului

178 de fugari au fost aduşi în ţară în primele două luni şi jumătate ale acestui an, a declarat miercuri ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, citată de News.ro.

Gorghiu a remintit de cele două legi iniţiate de către minister. Prima este legea prin care neprezentarea la poliţie în termen de 7 zile de când a fost dată hotarârea de condamnare este asimilată evadării. A doua lege priveşte obligarea fugarului de a găsi resurse financiare pentru a se întoarce în statul în care a fost executat. „România anul trecut a fost obligată să plătească peste 20 milioane de lei pentru a aduce în ţară fugarii”, a punctat Gorghiu.

„Pentru mine ca ministră a Justitiei este foarte importantă consolidarea acestei cooperării judiciare”, a continua ea. „În 2023 am adus din Italia 120 de fugari, iar până acum am adus din Italia 24. După semnarea declaraţiei cu Italia vom avea un grup de lucru care va elabora un ghid de bune practici pentru a îmbunătăţi, eficientiza la maxim aceasta colaborare. Mă bucur ca Ministrul italian a subliniat ca odată ce exista o sentinţă de condamnare este raţional ca Italia sa predea aceşti fugari”, a conchis ministra Gorghiu.

Citeşte şi: Elevul care şi-a bătut diriginta nu are voie să intre în şcoală cinci zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS