15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi morţi şi 26 de răniţi după o explozie la un restaurant din China

Doi morţi şi 26 de răniţi după o explozie la un restaurant din China

Două persoane au murit şi 26 au fost rănite după o explozie provocată de o scurgere de gaze la un restaurant de pui prăjit din China. Explozia a avut loc miercuri, în jurul orei locale 8.00, în localitatea Yanjiao din comitatul Sanhe, situat la aproximativ 80 km de capitala Beijing.

36 de vehicule de intervenţie şi 154 de persoane au fost trimise la faţa locului de Departamentul de pompieri.

Cel puțin trei clădiri au fost grav avariate, din una rămânând doar scheletul metalic. Toate imobilele pe o rază de 500 metri au fost evacuate.

Videoclipurile de pe platforma de socializare Weibo au arătat o mare minge de foc portocalie deasupra locului, urmată de coloane groase de fum gri. Videoclipurile au arătat faţadele clădirilor distruse, numeroase maşini mutilate şi sticlă împrăştiată pe străzile din jur. Unele obiecte erau în flăcări.

O postare pe Weibo a scris că mai multe persoane au spus că explozia a avut loc în apropierea clădirii culturale din Yanjiao.

Mai multe persoane au spus că în apropierea exploziei aveau loc lucrări de construcţie la linia 22 de metrou, potrivit contului de socializare al The Economic Observer, un ziar independent şi săptămânal chinez.

Citeşte şi: Echipamente IT de 2 milioane de euro pentru școlile din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS