13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncep lucrările de modernizare pe DN 73, între Fundata şi Braşov

Încep lucrările de modernizare pe DN 73, între Fundata şi Braşov

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului naţiona DN 73, între Braşov şi Fundata, a fost emis luni, constructorul finalizând deja organizarea de şantier, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, într-o postare pe Facebook, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, au fost aduse deja primele utilaje în zonă şi, în câteva zile, vor începe lucrările.

Lucrările vor dura 18 luni

Potrivit contractului, lucrările vor dura 18 luni şi prevăd aducerea drumului la parametrii normali de funcţionare şi fluidizarea valorilor de trafic.

Pe lângă lucrările de ranforsare şi lărgire a carosabilului la minimum 7 metri, proiectul prevede şi modernizarea podurilor, resistematizarea intersecţiilor, numeroase lucrări de consolidare şi refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale de pe traseu.

Investiţia vizează şi lărgirea la 4 benzi de circulaţie a sectorului cuprins între ieşirea din municipiul Braşov şi intersecţia cu drumul de legătură spre autostrada Râşnov – Cristian.

Contractul, în valoare de 213,4 milioane de lei, a fost semnat, în 15 ianuarie, de DRDP Braşov cu firma de construcţii Viarom Construct SRL, declarată câştigătoare în urma procedurilor de achiziţie publică. 

Citeşte şi: Fără stingător, trusă medicală și triunghiuri reflectorizante pe motociclete şi mopede

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS