25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa noapte se dau Oscarurile. Principalele previziuni

La noapte se dau Oscarurile. Principalele previziuni

Cât de mare va fi victoria lui „Oppenheimer”? Poate filmul francez „Anatomie d’une chute” (Anatomia unei prăbușiri) să perturbe această prognozată explozie? Premiile Oscar vor pune capăt suspansului duminică, iar cea de-a 96-a ceremonie pare să fie dedicată superproducției lui Christopher Nolan, scrie France Presse.
Cu 13 nominalizări în palmares, portretul cinematografic al părintelui bombei atomice este marele favorit la statueta pentru cel mai bun film și pentru o mulțime de alte premii.

Potrivit lui Clayton Davis, editorialist la revista Variety, Oscarurile nu au mai avut un favorit atât de clar pentru premiul suprem de douăzeci de ani, când a fost recompensat ultimul episod al trilogiei „Stăpânul inelelor”, scrie Hotnews.

Oppenheimer, favorit la o mulțime de categorii

Susținut de recenzii entuziaste și de o distribuție impecabilă, „Oppenheimer” ar trebui să îl încoroneze pe Christopher Nolan drept cel mai bun regizor și pe Robert Downey Jr. drept cel mai bun actor în rol secundar.

De asemenea, este favorit într-o mulțime de categorii tehnice – montaj, cinematografie, sunet, coloană sonoră etc.

Cillian Murphy, care îl portretizează pe omul de știință Robert Oppenheimer, este un candidat puternic la Oscarul pentru cel mai bun actor.

Dar Paul Giamatti este un contracandidat serios cu personajul său din „The Holdovers”, un profesor de istorie irascibil .

„Am mizat aproape în totalitate pe Oppenheimer în acest an. Are totul: măreție, anvergură, importanță.”, a declarat pentru AFP un membru cu drept de vot al Academiei, sub rezerva anonimatului.

Anatomia unei prăbușiri, cinci nominalizări

La rândul său, cinematografia franceză freamătă de emoție în legătură cu „Anatomia unei prăbușiri” și cele cinci nominalizări ale sale.

Pelicula carer a luat Palme d’Or la Cannes pare că sigur va pleca cu Oscarul pentru cel mai bun scenariu original, așa cum a făcut-o și la Globurile de Aur și la Bafta .

O victorie la orice altă categorie, inclusiv la categoria Cel mai bun film, ar fi o realizare răsunătoare pentru filmul lui Justine Triet, singura femeie nominalizată la categoria Cel mai bun regizor.

Citește mai mult aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS