13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Guvernatorul New York-ului a chemat Garda Națională pentru a proteja călătorii de la metrou

(VIDEO) Guvernatorul New York-ului a chemat Garda Națională pentru a proteja călătorii de la metrou

-

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a trimis membrii Gărzii Naționale în metroul metropolei New York pentru a combate criminalitatea în curs.

O serie de crime recente în metroul din New York, au determinat-o miercuri pe guvernatoarea Kathy Hochul să trimită membrii Gărzii Naționale în rețeaua subterană.

Hochul a ordonat unei forțe de aproape 1.000 de oameni, cuprinzând 750 de membri ai Gărzii Naționale, poliție de stat și ofițeri de tranzit, să efectueze verificări ale bagajelor în unele dintre cele mai aglomerate stații. Efortul, a spus Hochul, este menit să „elibereze metrourile noastre de oamenii care comit crime și să protejeze toți new-yorkezii, indiferent dacă sunt navetiști sau sunt în tranzit”, potrivit NBC News.

Guvernatoarea a asigurat că astfel de atacuri "odioase" împotriva sistemului de metrou nu vor fi tolerate
Guvernatoarea a asigurat că astfel de atacuri „odioase” împotriva sistemului de metrou nu vor fi tolerate

„Nimeni care se îndreaptă către locul de muncă sau să viziteze familia sau să meargă la o programare la medic nu ar trebui să-și facă griji că persoana care stă lângă el are o armă mortală”, a spus ea reporterilor. Thomas Taffe, șeful de operațiuni al Departamentului de Poliție al Autorității Metropolitane de Transport, a declarat că „reducerea fricii de criminalitate” este la fel de importantă ca „reducerea criminalității în sine”.

„Accentul nostru este să răspundem la problemele care i-au afectat pe cei mai mulți, sentimentul de dezordine, acea frică de criminalitate”, a spus el.

Câteva atacuri recente au dus la creșterea anxietății în metrourile din New York

„Să fiu foarte, foarte clară”, a spus Hochul. „Aceste atacuri odioase asupra sistemului nostru de metrou nu vor fi tolerate.” Duminică, un bărbat, de 64 de ani, își verifica telefonul când a fost lovit în stația Penn înainte ca bunii samariteni să-l ajute.

Un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi la mijlocul lui februarie după focurile de armă trase într-o staţie din cartierul Bronx
Un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi la mijlocul lui februarie după focurile de armă trase într-o staţie din cartierul Bronx

Un bărbat de 27 de ani a fost tăiat vineri la bordul unui tren A în direcția nordului din Manhattan, după ce autorul i-ar fi făcut comentarii homofobe. Și joia trecută, un conductor de metrou a fost tăiat în gât în ​​Brooklyn, în stația Rockaway Avenue din Brooklyn. Hochul a cerut o extindere majoră a camerelor de supraveghere a metroului. „Dacă o cameră ar fi fost poziționată în cabina conductorului Alton Scott joia trecută, probabil că am fi reținut deja persoana care i-a tăiat gâtul”, a spus ea. „Sau poate că nu ar fi făcut-o deloc”.

Pedepse sporite pntru agresorii din metrou

Hochul a spus, de asemenea, că propune o legislație care să mărească pedepsele agresorilor din metrou. Judecătorii să interzică criminalilor din metrou să circule pe șinele din New York. Ea și-a echivalat propunerea cu legi care interzic șoferilor condamnați pentru DWI să se urce la volan. „Deci, practic, dacă agresezi pe cineva în metrou, nu vei fi în metrou”, a spus ea. „Și un judecător va avea acum puterea de a se asigura că timp de cel puțin trei ani va avea capacitatea de a te ține departe de metrou.”

În ciuda creșterii recente a criminalității în metrou, directorul metroului, Janno Lieber, a insistat că este număr relativ mic de new-yorkezi care comit infracțiuni. Treizeci și opt de persoane au fost arestate și acuzate de infracțiuni împotriva angajaților de tranzit anul trecut și au avut mai mult de 600 de arestări anterioare, a spus Lieber. El a susținut că 1% dintre suspecți au fost responsabili pentru mai mult de 20% din infracțiune. „Trebuie să avem o colaborare cu autoritățile pentru ca aceștia să aibă acele informații complete despre istoria acestor oameni, impactul pe care l-au avut, dacă sunt criminali de metrou de carieră”, a spus Lieber.

Citește și: Dolj: Geologii fac verificări la Bâzdâna. Verifică acumulările de gaze

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS