20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBombă din al Doilea Război Mondial, încă funcțională, găsită în cimitirul din Oradea

Bombă din al Doilea Război Mondial, încă funcțională, găsită în cimitirul din Oradea

Pompierii militari pirotehniști din Oradea au ridicat din Cimitirul Municipal „Rulikowski” un proiectil activ din Al Doilea Război Mondial. Operațiunea a fost derulată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor.

Joi, 29 februarie, în urma unui apel la 112, ISU Bihor a localizat o bombă din al Doilea Război Mondial la câțiva metri de mormintele din cimitirul municipal din Oradea. Proiectilul activ a fost descoperit în urma unor lucrări de nivelare, iar pompierii militari pirotehniști din cadrul Detașamentului 2 Oradea au fost alertați cu privire la situație.

Ajuns la locul indicat de apelant, echipajul pirotehnic a identificat un proiectil exploziv funcțional, de calibru 76 milimetri, provenit din cea de-a doua conflagrație mondială. Muniţia, descoperită de un angajat, pe o parcelă aflată la circa 30 de metri de morminte, în timp ce efectua lucrări de nivelare a terenului, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior prin explozie controlată

În cazul descoperirii elementelor de muniţie, trebuie apelat de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi trebuie asigurată securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

Citește și: Tânăr reținut după ce și-a răpit fosta iubită de lângă liceu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS