8.4 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va primi încă 3.000 de militari NATO

România va primi încă 3.000 de militari NATO

România va primi încă 3.000 de militari NATO începând din primăvara anului viitor. Este o decizie luată la vârful alianței. Aceștia se vor alătura Grupului de Luptă francez de la Brașov și care va ajunge la nivel de brigadă. Potrivit Europa Liberă, anunțul a fost făcut joi de generalul francez Loïc Girard.

În prezent, sunt peste 1.000 de militari NATO în România. Grupul de Luptă al NATO din România a fost înființat imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022.

Franța, țara care conduce grupul de luptă găzduit la Cincu

Franța este țara care conduce acest grup de luptă găzduit la Cincu, în județul Brașov. Acesta este unul dintre cele opt create de Alianța Nord Atlantică după ce Rusia a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea, în 2014.

Generalul francez Loïc Girard, locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est al NATO din România, a anunțat joi la o întâlnire cu jurnaliștii români că, pe lângă cei aproximativ 3.000 de noi militari NATO ce vor veni în România, majoritatea francezi, în bazele naționale vor fi dislocate și noi echipamente: 37 de tancuri Leclerc și obuziere Caezar.

Citește şi: Percheziţii la persoane din domeniul construcţiilor care solicitau rambursări ilegale de TVA 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS