12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Pot crește timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei Poloniei cu Ucraina, Slovacia și Lituania

MAE: Pot crește timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei Poloniei cu Ucraina, Slovacia și Lituania

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că pot crește timpii de așteptare la frontiera Poloniei cu Ucraina, Slovacia și Lituania.

Premierul polonez Donald Tusk nu a exclus o închidere temporară a frontierei pentru schimburile de mărfuri cu Ucraina. Polonia este marcată de manifestațiile masive ale agricultorilor ce blochează șosele și puncte de frontieră în cadrul protestelor lor împotriva importurilor ieftine din Ucraina și a politicilor europene.

Donald Tusk a spus că a primit din partea UE și a Kievului propuneri pentru cote de produse ucrainene, dar că acestea sunt inacceptabile pentru Varșovia. Tusk a mai anunțat că se va întâlni astăzi cu agricultorii polonezi. MAE informează cetățenii români că pot crește timpii de așteptare la frontiera Poloniei cu Ucraina, Slovacia și Lituania. Protestele fermierilor polonezi se vor ține până în data de 10 martie.

Citește și: (VIDEO) Guvernul a aprobat deblocarea a 5.200 de funcţii de execuţie din Ministerul de Interne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS