28.4 C
Craiova
vineri, 12 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de căprioare, găsite moarte pe câmp

Zeci de căprioare, găsite moarte pe câmp

Zeci de cadavre de căprioare au fost descoperite pe câmpuri din judeţul Arad. Autorităţile de mediu cred că decesele au fost provocate de raticide împrăştiate de fermieri. Au fost aplicate amenzi în valoare de 120.000 de lei. Polițiștii au anunțat că fac cercetări pentru braconaj cinegetic.

Garda de Mediu Arad a transmis, marţi, că echipe mixte formate din comisari ai instituţiei şi poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut verificări în zonele Curtici, Nădab şi Olari după „moartea în condiţii suspecte a unor animale sălbatice şi identificarea de produse pentru combaterea rozătoarelor, aflate pe terenurile agricole deţinute de către societăţi agricole din zonele respective”, conform digi24.ro.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca de îndată să se treacă la colectarea momelilor raticide. Utilizarea produselor raticide să fie efectuată în conformitate cu prevederile certificatelor de autorizare. A fost predată o cantitate de 1.325 kg de deşeuri animaliere pentru neutralizare prin incinerare.

Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 120.000 de lei, iar organele de urmărire penală au deschis două dosare penale in rem”, a transmis Garda de Mediu, potrivit Agerpres. Aproximativ 40 de cadavre de animale au fost ridicate de pe câmpuri, fiind prelevate probe biologice pentru teste de laborator, înainte să fie incinerate.

Citește şi: Cercetaţi pentru că au furat un bancomat pentru bitcoin dintr-un restaurant

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS