8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe pregăteşte includerea castelelor Peleş şi Pelişor în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Se pregăteşte includerea castelelor Peleş şi Pelişor în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat marţi, pe Facebook, că pregăteşte includerea castelelor Peleş şi Pelişor în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, transmite Agerpres.

„Am avut o primă discuţie la sediul Ministerului Culturii cu reprezentanţii Institutului Naţional al Patrimoniului, ai Muzeului Naţional Peleş şi ai Asociaţiei Casa Majestăţii Sale – Casa Regală cu care am stabilit un grup de lucru pentru îndeplinirea cerinţelor procedurale pentru înscrierea în Lista Indicativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de la identificarea capacităţii de gestionare şi management, până la definirea exactă a perimetrelor, la îndeplinirea condiţiilor de autenticitate şi integritate şi a criteriilor privind valoarea universală excepţională.

Castelele Peleş şi Pelişor nu sunt doar monumente istorice, autentice, excepţionale, ci şi destinaţii vii care reflectă identitatea naţională contemporană. Ele funcţionează ca muzee, aducând în prim-plan istoria şi cultura într-o manieră interactivă şi accesibilă”, a arătat Raluca Turcan.

Reşedinţele regale din Sinaia impresionează prin frumuseţea şi semnificaţia arhitecturală

Potrivit sursei citate, „Reşedinţele regale din Sinaia impresionează prin frumuseţea şi semnificaţia arhitecturală, reprezentând un punct de referinţă pentru Europa de Est. Valoarea lor excepţională merită să fie recunoscută de UNESCO prin includerea în Lista Patrimoniului Mondial. (…) Vom iniţia colaborări şi cu alte instituţii cu atribuţii directe sau indirecte asupra Domeniului Regal de la Sinaia în vederea asigurării standardelor de calitate necesare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.”

Citeşte şi: Creşterea valabilităţii permiselor de conducere la 15 ani, proiect adoptat de Senat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS