11.4 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIordania a parașutat din nou ajutoare umanitare în Gaza

Iordania a parașutat din nou ajutoare umanitare în Gaza

Armata iordaniană a efectuat o serie de lansări aeriene de ajutoare umanitare, alimente şi alte provizii „direct către populaţia palestiniană” din Fâşia Gaza asediată, inclusiv cu un avion al armatei franceze, informează Agerpres.

Forţele iordaniene au efectuat „patru lansări aeriene care au transportat ajutor populaţiei din Gaza”, la ordinul regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, potrivit unui comunicat.

Operaţiunea a avut ca scop „să furnizeze ajutor direct populaţiei şi să îl arunce de-a lungul coastei Fâşiei Gaza, de la nord la sud”, a spus armata într-un comunicat. Potrivit comunicatului, este vorba de „ajutoare şi alimente, inclusiv mâncăruri gata de consumat cu valoare nutritivă ridicată, pentru a atenua suferinţa populaţiei din Fâşia Gaza”.

„Patru avioane C-130, inclusiv unul aparţinând forţelor armate franceze”, au efectuat livrările.

Situaţia umanitară continuă să se înrăutăţească în Fâşia Gaza

Iordania a efectuat 16 operaţiuni prin care a aruncat ajutoare umanitare şi medicale de la începutul războiului din 7 octombrie dintre Israel şi Hamas, destinate în special unui spital de campanie iordanian din nordul teritoriului palestinian.

Situaţia umanitară continuă să se înrăutăţească în Fâşia Gaza. Biroul de coordonare a ajutorului umanitar (Ocha) a avertizat sâmbătă cu privire la „o ameninţare de foamete în masă” din cauza lipsei de rezerve suficiente de apă şi hrană. ONG-urile pentru drepturile omului Amnesty International şi Human Rights Watch au acuzat luni Israelul de faptul că limitează în continuare ajutoarele umanitare, în pofida apelurilor din partea Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de a face totul pentru a preveni genocidul din Fâşia Gaza.

În noiembrie, Israelul a declarat că a coordonat o lansare de ajutor umanitar împreună cu Iordania. 

Citește și: Doi tineri, găsiți morți la o stână

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS