16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci femei, dintre care trei prostituate, ucise într-o singură zi la Viena

Cinci femei, dintre care trei prostituate, ucise într-o singură zi la Viena

Cinci femei, dintre care trei prostituate, ucise într-o singură zi la Viena. Cadavrele înjunghiate a trei tinere au fost găsite într-o casă de toleranţă din cartierul sărac Brigittenau vineri seară, în urma unei alerte emise de un martor. O femeie și fiica sa adolescentă au fost găsite moarte în casă în aceeași zi.

Un suspect, de 27 de ani, aflat în posesia unui cuţit, presupusa armă a crimelor de la bordel, a fost arestat în apropierea respectivului loc.

Într-o dramă separată, o mamă şi fiica ei de 13 ani au fost găsite moarte într-un apartament din Viena vineri dimineaţă, posibil strangulate sau sufocate. Soțul femeii este principalul suspect.

Feminicidul este subiectul unei dezbateri publice pe scară largă în Austria, ca şi în multe alte ţări europene.

Guvernul austriac a promis că va lua măsuri împotriva acestui fenomen şi şi-a sporit sprijinul financiar pentru organizaţiile care ajută victimele violenţei.

Cu toate acestea, ONG-urile critică executivul pentru că nu face suficient.

O asociaţie austriacă care asigură adăpost pentru femei a numărat 26 de crime împotriva femeilor în ţară în 2023. Între 2010 şi 2020, 319 femei au fost ucise în Austria, majoritatea de partener sau fostul partener, conform unui studiu guvernamental care indică un an record în 2019, cu 43 de feminicide.

Citește și: Un român din Italia s-a înecat într-un râu încercând să fugă de polițiști

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS