20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria continuă să se opună aderării complete a României la Schengen

Austria continuă să se opună aderării complete a României la Schengen

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, continuă să se opună aderării complete a României la Spațiul Schengen. El și-a anunțat, din nou, această poziție, în cadrul unei dezbateri Schengen privind România și Bulgaria, organizată la Innsbruck.

Potrivit publicației Oberösterreichisches Volksblatt, în același timp, ministrul s-a referit la acordul la care s-a ajuns deja – cu privire la ridicarea controalelor pe mare și în aer – cunoscut și sub numele de „Schengen aerian și maritim”, conform stirileprotv.ro.

„Mă gândesc foarte mult să facem acest pas acum și să nu filozofăm despre următoarele”, a spus Karner, referindu-se la o decizie unanimă a Uniunii Europene.

Compromisul Schengen a fost obținut după „negocieri dure”

Compromisul Schengen a fost obținut după „negocieri dure” și prevede „condiții clare”, a subliniat ministrul de interne al Austriei.

Aceasta înseamnă că frontiera terestră trebuie să fie securizată și că la frontiera externă sunt disponibili ofițeri de poliție și resurse suplimentare ale Frontex.

În plus, solicitanții de azil din Austria care au fost înregistrați anterior în România și Bulgaria trebuie să fie returnați în țările respective.

Recent, președintele Klaus Iohannis a cerut aderarea completă a României la spațiul Schengen, în plenul Parlamentului European, unde a ținut un discurs despre viitorul Europei.

Citeşte şi: Ungaria a ratificat aderarea Suediei la NATO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS