20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, plasat în arest la domiciliu

Șeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, plasat în arest la domiciliu


Curtea de Apel Cluj a decis ca şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, să fie plasat în arest la domiciliu.
Ioan Borş, în data de 16 februarie a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, fiind acuzat de DNA de luare de mită în formă continuată.

Decizia a fost luată miercuri, după ce atât Borş, cât şi DNA făcuseră contestaţii la soluţia iniţială a Tribunalului Cluj.

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA – ST Cluj privind arestarea preventivă a inculpatului B.I. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, cu măsura arestului la domiciliu în localitatea …., până la data de 16.03.2024 inclusiv”, se arată în soluţia Curţii de Apel Cluj.

Inculpatul are obligaţia să nu comunice cu persoanele care au calitatea de suspecţi sau de martori în această cauză.

Decizia este definitivă.

Acuzele procurorilor

În perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud ar fi pretins şi ar fi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani. A primit şi alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu privind efectuarea unor controale de mediu. Acțiunile vizau implementarea unor proiecte private în agricultură.

Foloasele respective ar fi fost pretinse şi primite de către inculpat în sediul instituţiei pe care o conducea. Pretextul era că vor fi remise mai departe către subalternii săi. Aceştia nu se mai deplasau în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor.

Citește și: (VIDEO) Elton John a scos la licitație 900 de articole din fosta casă din Atlanta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS