14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat „înarmat“ cu o furculiță de plastic, împușcat mortal de polițiști americani

Bărbat „înarmat“ cu o furculiță de plastic, împușcat mortal de polițiști americani

Un bărbat care ţinea în mână o furculiţă de plastic a fost împușcat mortal în timpul unei confruntări cu polițiștii într-o clădire din Los Angeles.

Jason Maccani, de 36 de ani, a fost ucis pe 3 februarie de un ofiţer de poliţie. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili dacă folosirea forţei a fost adecvată. Poliţia a publicat marţi imagini de la intervenţie, preluate de o cameră de supraveghere şi de cele pentru pietoni purtate de poliţişti.

Bărbatul a fost imobilizat de şapte ofiţeri într-o clădire din centrul oraşului. Acesta mai întâi ridicase mâinile în aer, apoi le coborâse și îi înfruntase pe polițiști. El ţinea „un obiect alb care se vedea din partea de jos a mâinii drepte”, potrivit unui comunicat al poliţiei. Confundat iniţial „cu un cuţit”, obiectul „s-a dovedit ulterior a fi o furculiţă de plastic”.

Poliția, mințită că bărbatul este periculos

Înregistrarea video arată încăierarea dintre poliţişti şi Maccani într-un coridor îngust.

Poliţia a declarat că suspectul a încercat să ia o puşcă de vânătoare ţinută de o poliţistă. Unul dintre colegii săi a tras atunci focuri de armă reală, după ce alţi ofiţeri au folosit arme neletale.

Transportat la spital, Maccani a murit din cauza rănilor suferite.

Poliţia fusese chemată de proprietarul clădirii. Acesta a spus că un bărbat suspect, „înarmat cu un baston”, „ameninţa angajaţii” clădirii. Tot el a insistat ca poliția să îl aresteze pe Maccani.

O descriere exagerată, potrivit anchetei iniţiale.

„S-ar părea că persoana care ne-a sunat a denaturat în mod deliberat informaţiile pentru a încuraja serviciul să reacţioneze mai rapid”, a explicat săptămâna trecută şeful poliţiei din Los Angeles.

Citește și: Român arestat în Italia la 7 ani după ce a omorât un om pentru câteva lăzi de fasole verde

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS