8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO companie românească a colectat 34 de kilograme de aur, în urma colectării de telefoane mobile ieșite din uz

O companie românească a colectat 34 de kilograme de aur, în urma colectării de telefoane mobile ieșite din uz

În urma colectării a peste 1 milion de telefoane mobile, operatorul Green Group, specializat în gestionarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice ieşite din uz, a recuperat 34 kg de aur, 350 de kg de argint şi 15 kg de paladiu (metal rar), materiale care pot fi refolosite în componenţa altor produse electronice sau industriale, potrivit Agerpres.

În urma unei analize, compania arată că, în general, consumatorii români sunt tentaţi să păstreze telefoanele mobile vechi, dar și să arunce în locuri improprii, cum ar fi coşul de gunoi, aparatele de mici dimensiuni.

Produsele electronice au o durată de viaţă variabilă în funcţie de tipul şi calitatea acestora

„Produsele electronice au o durată de viaţă variabilă în funcţie de tipul şi calitatea acestora. De exemplu, telefoanele mobile sunt înlocuite la intervale scurte, versus electrocasnicele mari, care au o durată de viaţă mai îndelungată. Unii consumatori pot schimba produsele imediat după expirarea garanţiei, fie pentru a profita de tehnologiile mai noi, fie din cauza depăşirii de modă a produsului actual.

Paradoxul în România este că suntem tentaţi ori să păstrăm vechile telefoane atunci când le schimbăm, ori sa aruncăm la gunoi electrocasnicele mici. Asta afectează atât cantitatea de echipamente de colectat, cât şi mediul înconjurător”, a declarat, pentru Agerpres, PR manager-ul Green Group, Mihaela Sofronea.

Consumatorii sunt încurajaţi să colecteze separat deşeuri

Pentru protejarea mediului înconjurător şi a resurselor, consumatorii sunt încurajaţi să colecteze separat deşeuri astfel încât prin tehnologii avansate cât mai multe componente şi materiale să poată fi reciclate cu scopul reintroducerii lor ca materii prime secundare în diferite industrii.

Citeşte şi: Italia este afectată de smog şi de secetă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS