12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate22 de ani de închisoare pentru un bărbat care şi-a omorât fosta soţie într-un accident înscenat

22 de ani de închisoare pentru un bărbat care şi-a omorât fosta soţie într-un accident înscenat

Un bărbat care în urmă cu doi ani și-a omorât fosta soție într-un accident înscenat a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Bărbatul și-ar fi ucis fosta soție la începutul anului 2022. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona accidentului au arătat că fapta a fost premeditată.

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au demonstrat atunci că bărbatul ar fi mers, cu o oră înainte de a o lua de acasă pe fosta soție, pe acel traseu, de la locuința mamei victimei și până în Pipera. A trecut inclusiv prin zona în care avea să producă accidentul, ca să-și aleagă locul.

Anchetatorii susțin că și-a calculat inclusiv viteza de deplasare pe care a menținut-o la 75-80 km/oră. În dreptul unui pod din Pipera, a mărit viteza intenționat, a virat dreapta și a intrat în capul de pod. Soția lui care nu purta centură a murit pe loc.

Bărbatul i-a minţit pe anchetatori că ar fi fost șicanat în trafic de un alt autovehicul. Poliţiştii au aflat adevărul după ce i-au refăcut traseul ţi au vizionat înregistrările camerelor camerele de supraveghere. În plus, au aflat că acesta își teroriza fosta soție, cu care era în proces de divorț. El o mai amenințase cu moartea și în trecut.

Bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 22 de ani de închisoare. De asemenea, trebuie să plătească despăgubiri de 300.000 de euro celor doi copii pe care îi are cu femeia, precum și soacrei.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Citeşte şi: O femeie şi copilul ei de doi ani, răniţi de explozia unei butelii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS