19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL și PSD amână discuțiile despre comasarea alegerilor

PNL și PSD amână discuțiile despre comasarea alegerilor

Liderii coaliţiei PSD-PNL nu se mai întâlnesc duminică în şedinţă, așa cum ar fi fost programat, pentru a discuta despre comasarea alegerilor din acest an. O nouă întâlnire a fost programată pentru miercuri, notează Hotnews.

Liderii coaliţiei s-au întâlnit săptămâna aceasta de două ori, luni şi vineri, însă nu au reuşit să ajungă la un acord privind un calendar de comasare a alegerilor. PSD şi PNL analizează variantele comasării alegerilor locale cu europarlamentare, dar şi o posibilă comasare a alegerilor parlamentare cu prezidenţialele.

Vineri, HotNews.ro scria că social-democrații vor în continuare un calendar complet pentru toate cele patru tipuri de scrutine electorale și candidaturi comune PSD-PNL. De menționat ar fi că social-democrații nu au mai presat pentru susținerea unui candidat comun la prezidențiale.

De partea cealaltă, liberalii și-au menținut poziția si exclud candidaturi comune și cer o înțelegere doar pe comasarea localelor cu europarlamentarele și o discuție după 9 iunie pe celelalte runde de alegeri. Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, şeful de campanie al formaţiunii la alegerile europarlamentare, afirma vineri că încă nu s-a ajuns la o decizie privind comasarea alegerilor, în coaliţie şi că PSD îşi doreşte cea mai bună cale, pe care nu au găsit-o.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spunea despre subiectul comasării alegerilor, că el crede că orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost să mai discutăm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS