13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest la Ambasada Rusiei din București, în memoria lui Alexei Navalnîi

Protest la Ambasada Rusiei din București, în memoria lui Alexei Navalnîi

Un eveniment în memoria opozantului Alexei Navalnîi, a cărui moarte a fost anunțată vineri, urmează să aibă loc în fața Ambasadei Rusiei la București, la inițiativa ruroparlamentarul Vlad Gheorghe.

Evenimentul a fost anunțat pe Facebook. Este denumit ”In Memoriam Alexei Navalnîi – ucis de un regim criminal” și va avea loc duminică, 18 februarie, la ora 12.00.

”Vladimir Putin refuza să-i spună numele. A încercat să-l otrăvească, l-a încarcerat ilegal, l-a chinuit trei ani în cele mai stricte închisori din Rusia, în condiții greu de descris. Dus în Siberia, Aleksei Navalnîi a murit la doar 47 de ani. Cea mai puternică voce a opoziției din Rusia a fost redusă la tăcere cu doar o lună înainte de alegerile organizate de regimul de la Kremlin.

Putea să trăiască și azi dacă nu se întorcea în Rusia lui Putin. A ales să pună mai presus de propria viață visul unei țări eliberate, visul libertății fiecărui cetățean rus.

Pașnic, cu lumânări și flori îi aducem un ultim omagiu celui care a avut curajul și demnitatea să-și înfrunte criminalul până la moarte și dincolo de ea – Aleksei Navalnîi”, a transmis Vlad Gheorghe.

Citește și: O bătrână și fiul ei, găsiți morți în casă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS