22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru morți, trei răniți și un dispărut într-un accident pe un șantier din Florența. Răniții sunt români

Patru morți, trei răniți și un dispărut într-un accident pe un șantier din Florența. Răniții sunt români

Patru muncitori au murit, iar alți trei au fost spitalizați cu răni grave după ce unul dintre pilonii principali de susținere ai unui perete s-a prăbușit, iar o placă de beton a căzut peste ei. Accidentul a avut loc vineri pe șantierul unui supermarket din orașul italian Florența. Cei trei muncitori răniți sunt români, potrivit TVR.

Trei muncitori au fost recuperați morți, și alți trei au fost găsiți în viață sub dărâmături în urma dezastrului de vineri. Pompierii, care au îndepărtat moloz toată noaptea, au recuperat sâmbătă cadavrul unuia din cei doi muncitori dați dispăruți vineri.

Cei trei răniți transportați la spital sunt români, cu vârste între 36 și 51 de ani, și erau muncitori necalificați. Unul se află în afara pericolului, iar ceilalți doi sunt la terapie intensivă. Muncitorii lucrau pentru o firmă subcontractată de supermarket în urma unei licitații.

„Este un miracol”, repetă de mai multe ori Cristinel Spătaru, potrivit La Nazione. „Am zburat de la etajul trei, totul a căzut peste mine și sunt încă aici”.

Conform autorităților locale, opt persoane se aflau pe șantier în momentul accidentului.

Eugenio Giani, președintele regiunii Toscana, a declarat pentru SkyTg24 că sunt foarte puține șanse de a găsi supraviețuitori sub dărâmături.

Accidentele de muncă, frecvente în Italia

Accidentele pe șantierele de muncă sunt destul de frecvente în Italia, iar sindicatele se plâng frecvent de condițiile de lucru inadecvate pe șantier și de lipsa controalelor autorităților de sănătate și siguranță.

1.041 de persoane și-au pierdut viața în accidente de muncă în Italia anul trecut. 799 în timpul serviciului și 242 în timpul navetei. Lombardia este prima în topul accidentelor de muncă mortale, urmată de: Campania (75), Veneto (72), Emilia Romagna (70), Puglia (62), Piemont (61), Lazio (59), Sicilia (52), Toscana (33), Abruzzo (31) , Calabria (24), Marche (22), Umbria (21), Friuli Venezia Giulia, Liguria și Sardinia (18), Trentino Alto Adige (14), Basilicata (10), Molise (5) și Valle d’Aosta (1) ). 

La sfârșitul anului 2023, sectorul construcțiilor era cel în care s-au produs cele mai multe accidente mortale în cursul anului (150), urmat de sectorul Transport și Depozitare (109), Activități de producție (101) și Comerț (64).

Muncitorii construiau un supermarket pentru lanțul Esselunga. Președintele companiei, Marina Caprotti, și-a exprimat de asemenea tristețea și a spus că toate magazinele Esselunga din Florența se vor închide după-amiaza „în semn de doliu”.

Citește și: Coaliția nu a ajuns la un consens pe tema organizării alegerilor. Negocierile continuă duminică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS