20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchisoare grea pentru şapte spanioli care au băgat în comă un român pentru o ţigară

Închisoare grea pentru şapte spanioli care au băgat în comă un român pentru o ţigară

Șapte tineri spanioli, membri ai grupării „Frații Koala” din Țara Bascilor, au fost condamnați, cumulat, la peste 100 de ani de închisoare pentru că, în urmă cu trei ani, l-au bătut îngrozitor într-un parc pe un tânăr român.

Alexandru Andrei Ioniță avea 23 de ani când a fost pus la pământ, într-un parc din orașul Amorebieta, în Nordul Spaniei. Era 25 iulie 2021, când 15 membri ai grupării infracționale „Frații Koala”, cu vârste cuprinse între 15 și 38 de ani, s-au năpustit asupra românului și l-au lovit fără milă, minute în șir.

Judecătorii au considerat atacul un „veritabil linșaj”.

Închisoare grea pentru agresori

Acum, după trei ani de proces, șapte dintre tineri, adulți, au fost condamnați la ani grei de închisoare. Patru dintre ei au primit câte 20 de ani, unul la 14 ani, altul la zece ani, și cel de-al șaptelea, care nu a participat direct la agresiune, dar nu a acordat ajutor victimei, la o amendă penală de 3.650 de euro.

„A fost în comă vegetativă, îi mulțumesc lui Dumnezeu că l-a scos. În prezent face fizioterapie foarte multă. Nu a avut nicio șansă. Mi s-a spus frumos, dar am spus că nu, copilul meu este puternic. Chiar dacă au sărit ca pitbulii pe el și l-au bătut pentru o țigară, eu știam că Alex este puternic și își va reveni și va fi bine. Chiar dacă lor le-a dat 20 de ani de pușcărie, ei sunt bine, sunt sănătoși, dar copilul meu nu”, a declarat mama victimei.

Alți opt participanți la încăierare, minori, au fost condamnați, anul trecut, la câte șase ani de detenție într-un centru special pentru adolescenți.

Citeşte şi: Sarkozy, condamnat la un an de închisoare pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS