14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaJoe Biden a făcut o nouă gafă: i-a confundat pe președinții Mexicului și Egiptului

Joe Biden a făcut o nouă gafă: i-a confundat pe președinții Mexicului și Egiptului

Joe Biden i-a confundat pe președinții Egiptului și Mexicului, chiar în conferința de presă în care a dat asigurări că memoria sa este bună. Biden s-a referit la președintele egiptean Abdel Fatah El-Sisi ca fiind „președintele Mexicului”, informează Digi24.

„Cred că, după cum știți, inițial, președintele Mexicului, El-Sisi, nu a vrut să deschidă granița pentru ca materialele umanitare să intre (în Gaza). Am vorbit cu el. L-am convins să o deschidă”, a declarat Biden.

El a făcut această afirmație într-o conferință de presă în care a încercat să combată raportul unui procuror special care l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă „cu memorie slabă”.

„Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba! Nu am probleme de memorie”, a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau. „Cum naiba îndrăzneşte?”, a spus el.

Gafă după gafă

Ultima confuzie a dat naștere la un nou val de ironii. „Deci Sisi este președintele Mexicului”, a glumit editorialistul New York Post John Podhertz. „A făcut ca președintele Mexicului să deschidă poarta pentru refugiații din Gaza? Doamne Dumnezeule! Cine a considerat că aceasta este o idee bună ar trebui concediat”, a scris Marc Lotter, ofițerul de comunicare al Institutului de Politică al Americii.

Reprezentantul Carolina de Nord Dan Bishop a declarat la rândul său: „Dacă acest discurs a fost menit să liniștească preocupările alegătorilor cu privire la vârsta și starea sa mentală, a eșuat lamentabil. A fost greu de urmărit”.

Comentatorul conservator Viva Frei a scris: „Se pare că @POTUS crede că a negociat cu președintele Mexicului pentru a permite ajutorul în Gaza. Ce mod de a-i arăta lui Putin și lumii că nu este un bătrân dement și incompetent!”.

Președintele Biden a mai avut un moment de confuzie la un eveniment recent de campanie, când a confundat-o pe fosta cancelară a Germaniei Angela Merkel cu fostul cancelar german Helmut Kohl (mort în 2017). A fost a doua gafă făcută de Biden într-o singură săptămână, după ce cu câteva zile înainte îl confundase pe Emmanuel Macron cu fostul președinte francez Francois Mitterand. 

Citește și: Bărbat bănuit că a furat 50.000 de lei dintr-un autoturism, reţinut după patru luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS