19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă după ce un primar băut care a făcut accident a fost testat abia după trei ore

Anchetă după ce un primar băut care a făcut accident a fost testat abia după trei ore

Primarul unei comune din județul Cluj s-a urcat beat la volan și a provocat un accident. Acesta a fost testat cu etilotestul de polițiști abia după trei ore de la impact. IPJ Cluj a demarată o anchetă internă , notează Stiridecluj.ro.

Accidentul a avut loc pe un drum comunal din Măguri-Răcătău, unde Alexandru Livescu este primar, pe 4 februarie, la ora 3 dimineața.

Inițial, cei doi șoferi au fost duși la postul de poliție din comună, unde s-a constatat că etilotestul era defect.

Polițiștii au mers cu șoferii la cel mai apropiat post de poliție, la Florești, potrivit IPJ Cluj. Acolo s-a constatat că primarul din Măguri-Răcătău avea o alcoolemie de 0,12. Trecuseră însă trei ore de la accident.

A mâncat zăpadă

Celălalt șofer implicat susține că primarul mânca zăpadă de pe jos imediat după accident, ca să-și revină, și l-a filmat făcând acest lucru.

„Veneam de la un priveghi din sat și mergeam până acasă, iar după o curbă, respectivul a aprins farurile și a intrat direct în mine. El a declarat în primă fază că mergea spre casă, dar casa lui e la trei kilometri în spate de unde vedea el.

În momentul în care a intrat în mine, m-am speriat pentru viața mea. Am plecat de acolo pentru că nu știam cine se află în dubă la el. Am mâncat zăpadă pentru că mi se uscase gura. Am fost, am suflat în etilotest.

Am băut un pahar cu vin la priveghiul respectiv. Am fost amendat, mi-a fost ridicat permisul”, a declarat primarul din Măguri Răcătău, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Polițiștii care au făcut alcooltestul cu întârziere, anchetați

Întrebat dacă s-a gândit, atunci când a mâncat zăpadă, că s-ar putea să-i scadă alcoolemia. 

„Nu m-am gândit pentru că am știut cât am băut și la un pahar de vin nu poate să-mi iasă alcoolemia mare. Îmi era gura uscată pentru că m-am speriat că a intrat în mine”, a mai precizat primarul.

Primarul a fost amendat cu 1.485 de lei și a rămas fără permis de conducere pentru patru luni.

La nivelul IPJ Cluj a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili de ce a fost necesar acel timp de aproape trei ore pentru a fi testat primarul pentru consumul de alcool.

Citește și: Două femei, găsite moarte în casă de poştaşul venit să aducă pensiile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS