25.6 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI propune interzicerea a şapte noi substanțe psihoactive

MAI propune interzicerea a şapte noi substanțe psihoactive

Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în dezbatere publică, un proiect prin care se doreşte introducerea a şapte noi substanţe psihoactive pe lista celor interzise prin Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

„În marja sesiunii 66 a Comisiei Naţiunilor Unite privind substanţele stupefiante, organizată anul trecut în luna martie la Viena, statele membre au votat favorabil punerea sub control la nivel internaţional a şapte noi substanţe psihoactive, medicamente şi adăugarea lor în tabelele-anexă la convenţia unică a ONU.

Prin prezentul act normativ se urmăreşte exclusiv (…) transpunerea deciziilor adoptate în cadrul sesiunii menţionate”, a declarat, joi, şeful Agenţiei Naţionale Antidrog, comisar-şef Ramona Dabija, la dezbaterea publică organizată la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Analiza critică preliminară cu privire la substanţele puse sub control internaţional a fost realizată în cadrul celei de-a 45-a reuniuni a Comitetului de Experţi în Domeniul Dependenţei de Droguri al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunță modificări privind impozitarea concediilor medicale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS