13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul șef Microsoft România, condamnat cu executare pentru evaziune fiscală

Fostul șef Microsoft România, condamnat cu executare pentru evaziune fiscală

Fostul șef Microsoft România, Călin Tatomir, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Iniţial, Tatomir primise o pedeapsă cu trei ani mai mare.

Călin Tatomir a fost acuzat de DIICOT, alături de alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Valoarea prejudiciului a fost de aproape 13 milioane de lei. Din această sumă, procurorii au reținut că, prin manevrele pe care le-a făcut, Călin Tatomir a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3 milioane de lei.

Tatomir a recunoscut în primă fază, în fața instanței, că a făcut evaziune fiscală, sperând la o pedeapsă mai mică. A primit nouă ani de închisoare.

S-a făcut apel, iar astăzi, în ultima instanță, i s-a redus pedeapsa la şase ani de închisoare cu executare. Tatomir a fost încarcerat după momentul în care instanța a transmis polițiștilor sentința definitivă.

Rămâne de văzut când, cum și dacă va fi recuperat prejudiciul din acest dosar de evaziune fiscală. De altfel, evaziunea fiscală și recuperarea prejudiciilor sunt două probleme care sunt cap de afiș pentru cei care conduc instituțiile de forță ale statului român și nu numai.

Citeşte şi: Şofer acroşat de o maşină după ce se dăduse jos din autoturismul cu care intrase într-un parapet pe A1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS