14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA construit din 700.000 de bețe de chibrit replica Turnului Eiffel. Nu a intrat Guinness World

A construit din 700.000 de bețe de chibrit replica Turnului Eiffel. Nu a intrat Guinness World

Un francez care și-a petrecut opt ​​ani construind o replică de 7,19 metri înălțime a Turnului Eiffel din bețe de chibrit. El și-a văzut visele destrămate după ce nu a intrat în Cartea Recordurilor.

Richard Plaud susține că Guinness World Records nu a validat recordul pentru că bețele nu erau în forma originală.

Cele 706.900 de bețe folosite de bărbatul de 47 de ani nu erau disponibile comercial, o condiție esențială stabilită de Guinness World Records.
Consilierul Plaud s-a înfuriat împotriva deciziei. „Este dezamăgitor, frustrant, de neînțeles și nu este foarte fair play”, a spus el pentru The Times.
Într-o postare furioasă pe rețelele de socializare, el a adăugat: „Spune-mi cum 706.900 de bețe înfipte unul câte unul nu sunt chibrituri.

„Turnul meu de chibrituri rămâne în picioare și va avea 7,19 metri pentru o lungă perioadă de timp”, potrivit Daily Mail.

Plaud, care lucrează în departamentul de lucrări de artă și poduri al consiliului departamental Charent-Maritime din sud-vestul Franței, și-a finalizat în sfârșit proiectul pe 27 decembrie, la 100 de ani de la moartea inginerului turnului original.

A creat 402 panouri din chibrituri, pe care apoi le-a asamblat în structura imensă.

Turnul uimitor ar fi depășit recordul actual pentru cea mai înaltă sculptură de chibrit vreodată, care este deținută de meșterul libanez Toufic Daher. Acesta a creat un model înalt de 6,53 metri al Turnului Eiffel în 2009.

Plaud construiește modele de 8 ani

Plaud, căruia îi place să facă modele încă de la vârsta de opt ani, cumpărase inițial chibrituri din supermarketuri pentru a construi structura.

Însă planurile sale dificile de a câștiga recordul mondial Guinness au căzut când a decis că procesul era prea „pretențios”. În schimb, l-a convins pe producătorul francez de chibrituri Flam’Up să-i furnizeze cutii uriașe cu 190.000 de chibrituri fără cap.
S-a confruntat cu dificultăți tehnice pe parcurs. Ela făcut „calcule destul de complexe” pentru a se asigura că picioarele turnului îi vor susține greutatea.

El a estimat că a dedicat 4.200 de ore din timpul său în proiect de când a început în decembrie 2015.

Vorbind la un post de televiziune local înainte de încercarea sa de a doborî recordul, soția lui Plaud, Sandra, a vorbit despre speranța că, după mai bine de 20 de ani de visare, va avea în sfârșit succes.

„Așa îmi voi putea recupera camera de zi”, a râs ea.

Citește și: Accident pe DN 14. Circulația este îngreunată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS