14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin şi-a făcut publică declaraţia de avere

Putin şi-a făcut publică declaraţia de avere

Comisia Electorală Centrală din Rusia a publicat declarația de venituri a lui Vladimir Putin, care s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale ruse din martie. Conform acesteia, Preşedintele are, la fel ca în urma cu 6 ani, un apartament, un garaj şi trei maşini vechi. A vîndut un teren şi a economisit mare parte din venituri, scrie publicația rusă Kommersant.

Timp de șase ani, din 2018 până în 2022, Putin a câștigat aproximativ 68 de milioane de ruble, suma provenind din salariul de președinte, veniturile din depozite în bănci, valori mobiliare, precum și din pensia militară și din vânzarea unui teren.

Un apartament, un garaj şi trei rable

La fel ca în 2018, în declarația lui Putin transmisă CEC, mai apar un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați în Sankt Petersburg. Lista vehiculelor pe care le deține este, de asemenea, neschimbată: două mașini GAZ M21 fabricate în 1960 și 1965, respectiv 1965, produse sub licență Ford, un VAZ 2121 din 2009 și o remorcă Skif din 1987 care se poate folosi drept minirulotă. Ca și înainte, Putin deține 230 de acțiuni la Banca Sankt Petersburg (prețul unei acțiuni la Bursa din Moscova este de 280,49 ruble).

Putin are mai puţine conturi bancare, dar mai multe economii

În șase ani, a câștigat 68 de milioane de ruble (inclusiv pensia) și a pus deoparte 40 de milioane de ruble, echivalentul a puțin peste 400.000 de dolari.

De-a lungul a șase ani, numărul de conturi bancare înregistrate pe numele lui Putin a scăzut de la 13 la 10. În același timp, suma economisită a crescut de aproape patru ori – de la 13,8 milioane de ruble la 54,4 milioane. În ultimii 12 ani, valoarea economiilor a crescut de aproape zece ori. În 2012, Putin a raportat că avea 5,7 milioane de ruble în conturile sale.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Vladimir Putin, Aleksandra Suvorova, a declarat pentru Kommersant că suma veniturilor sale pe șase ani constă în principal din salariul său de președinte. În plus, în 2017, a vândut un teren pe care îl deținea în regiunea Moscovei.

„Valoarea economiilor unui candidat este proporțională cu veniturile sale. Trebuie avut în vedere că funcția de președinte al Federației Ruse presupune a beneficia de sprijinul statului, ceea ce îi permite șefului statului să economisească bani”, a spus Suvorova.

Putin are trei contracandidaţi la alegeri

Alegerile prezidențiale din Rusia sunt programate în perioada 15-17 martie 2024.

Vladimir Putin a decis să candideze pentru al cincilea mandat la președinție în calitate de candidat independent. Comisia Electorală Centrală a înregistrat candidatura lui Putin pe 29 ianuarie, după ce la sediul electoral a depus semnăturile necesare de sprijin a candidaturii sale.

De asemenea, CEC i-a înregistrat drept candidați pe Leonid Sluțki de la Partidul Liberal Democrat ultranaționalist (LDPR), Nikolai Haritonov (Partidul Comunist al Federației Ruse) și Vladislav Davankov din partea formațiunii (Oameni noi). Aceştia au primit aprobarea tacită a Kremlinului. Altora li s-a pus bețe în roate și nu li s-a permis nici să se înscrie în cursă.

Citeşte şi: Incendiu la CJAS Vaslui. Camera serverelor s-a făcut scrum

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS