14.2 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Ciolacu îşi schimbă buletinul din cauza hackerilor

Marcel Ciolacu îşi schimbă buletinul din cauza hackerilor

Marcel Ciolacu îşi schimbă cartea de identitate, după ce baza de date a Camerei Deputaților a fost atacată, iar o copie a actului de identitate al premierului a intrat în posesia hackerilor. Anunţul a fost făcut miercuri, la ședința de guvern de la Palatul Victoria, potrivit Digi24.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a declarat marţi că s-a confirmat atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor.

„Avem confirmarea că a existat un atac cibernetic, un incident cibernetic al cărui victimă a fost Camera Deputaţilor. Au fost extrase date de aproximativ 250 de Gigabytes, o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitivele electronice ale parlamentarilor. În momentul de faţă instituţiile statului îşi fac treaba şi sunt la sediul Camerei Deputaţilor şi urmează să emită un raport tehnic în baza căruia este evident că preşedintele Camerei Deputaţilor se va îndrepta împotriva răufăcătorilor. Am avut o discuţie cu preşedintele Camerei, Alfred Simonis, în clipa în care avem raportul tehnic urmează să se îndrepte împotriva lor”, a spus Ivan, la sediul central al PSD.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că a deschis un dosar penal în legătură cu atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor, în care sunt efectuate cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi şantaj.

Citește şi: Bărbat care se dădea drept polițist, prins după ce s-a întâlnit cu un poliţist adevărat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS