17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaza de date a Camerei Deputaților, spartă de hackeri

Baza de date a Camerei Deputaților, spartă de hackeri

Atac cibernetic la Camera Deputaţilor. A fost spartă baza de date. În acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare.

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, Secretariatul General al forului legislativ anunţând că în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor şi că se redactează o plângere la DIICOT.

nstituţia precizează că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

Nu există nicio solicitare de răscumpărare

Secretariatul General al Camerei Deputaţilor a confirmat pentru News.ro că a avut loc o breşă de securitate la instituţie. „A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, anunţă Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

„Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai arată instituţia.

Citeşte şi: Noua listă de alimente cu adaos comercial plafonat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS