14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSondaj: 93,6% dintre români consideră că fermierii şi transportatorii au dreptate să protesteze

Sondaj: 93,6% dintre români consideră că fermierii şi transportatorii au dreptate să protesteze

Protestele agricultorilor şi transportatorilor sunt considerate îndreptăţite de 93,6% din români, conform datelor unui sondaj realizat de INSCOP pentru News.ro.

Acelaşi sondaj mai indică şi faptul că peste 60% dintre cei chestionaţi dezaprobă încercările politicienilor de a se asocia cu protestele.

Întrebaţi dacă au auzit despre protestele transportatorilor şi ale agricultorilor 96,2% dintre respondenţi răspund afirmativ. Procentul celor care nu au auzit este de 3,6% , iar cel al non-răspunsurilor de 0,2%.

93,6% dintre respondenţi consideră că transportatorii şi agricultorii care au declanşat mişcări de protest au dreptate

93,6% dintre respondenţi consideră că transportatorii şi agricultorii care au declanşat mişcări de protest au dreptate să protesteze, în timp ce doar 3,5% nu susţin protestele. 1,5% consideră că nu se pot pronunţa, deoarece nu au informaţii suficiente. Procentul non-răspunrilor este de 1,4%.

65,5% dintre respondenţi au o părere proastă despre faptul că reprezentanţii unor partide politice au încercat să participe la protestele agricultorilor si transportatorilor. Aceştia consideră că reprezentaţii partidelor politice nu sunt interesaţi de găsirea de soluţii, ci îşi urmăresc doar interesul electoral.

31,6% dintre români au o părere bună despre faptul că reprezentaţii unor partide politice au încercat să participe la aceste proteste, deoarece se pot informa direct pentru a contribui la găsirea unor soluţii. Nu ştiu sau nu răspund 2,9%.

Citeşte şi: A murit cel mai vârstnic urs brun din România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS