20 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Ferma Dacilor" avea de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât figurau în acte

„Ferma Dacilor” avea de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât figurau în acte

Procurorii spun că patronii firmei „Ferma Dacilor” ar fi instalat ilegal panouri fotovoltaice și ar fi mințit compania de electricitate cu privire la numărul dispozitivelor. Concret, în documente erau declarate de șapte ori mai puține panouri, informează Digi24.

Potrivit probelor de la dosar, Cornel Dinicu ar fi cumpărat 150 de panouri fotovoltaice de la un prieten din Suedia și ar fi plătit pentru ele 15.000 de euro. Le-a adus în România şi a contractat o firmă din București care le-a montat la pensiune. La acel moment, firma a cerut să încheie un contract în care să se menționeze despre câte panouri era vorba, dar Dinicu ar fi refuzat, spun procurorii. Pentru a fi acoperiți în acte, cei de la firma care a montat panourile au trecut în contabilitate cele 150 de panouri. 

Dinicu s-ar fi dus apoi la furnizorul de electricitate, care i-a pus în vedere că are dreptul să dețină pentru instalația pe care o are doar 23 de panouri, așa că patronul pensiunii s-a întors la firma care a făcut lucrarea și a cerut acte doar pentru 23 de panouri.

În actele pensiunii nu e trecută însă firma din București, ci o alta din Timiș, care a negat că ar fi avut un contract cu Dinicu, spun anchetatorii.

În legătură cu aceste fapte, procurorii fac cercetări pentru uz de fals și fals în declarații. Azi, patronul Fermei Dacilor află dacă va fi eliberat, iar decizia va fi luată la Judecătoria Ploiești.

Citeşte şi: Femeie din Tismana, prinsă la furat de alimente într-un magazin din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS