12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi ucraineni degeraţi, salvaţi din Munţii Maramureşului

Doi ucraineni degeraţi, salvaţi din Munţii Maramureşului

Doi cetăţeni ucraineni, aflaţi pe drum de patru zile şi care erau în hipotermie, cu degeraturi si în imposibilitatea de a continua drumul din cauza zăpezii mari şi a frigului, au cerut ajutorul autorităţilor la aproximativ o oră după ce au ajuns în România.

Coordonatele celor doi au fost obţinute cu ajutorul Politiei de Frontiera Maramures care a vorbit cu cei doi la telefon, şi a STS Maramures, care a reusit să-i localizeze pe hartă.

Ucrainenii au fost sfătuiţi să facă un foc (după ce au ajuns la liziera unei păduri), să se mişte continuu pe o rază nu mai mare de 20-30 metri pentru a nu ieşi din zona localizării, şi au fost avertizaţi ca atunci când vor auzi elicopterul să iasă din pădure pentru a fi reperaţi.

După aproape cinci ore de la apelul venit prin 112, si după efectuarea verificărilor pentru a putea acţiona în siguranţă, în Munţii Maramureşului fiind risc maxim de avalanşă, cei doi au fost reperati din elicopter. Ei au fost duşi la spital, unul dintre ei fiind în stare gravă, cu degerături.

Doar în ultimele 24 de ore, 70 de persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani. Cele mai multe intervenţii au fost în Braşov, Voineasa, Maramureş, Cluj şi Caraş Severin.

Citeşte şi: Bărbați cercetați după ce au braconat un cerb evaluat la peste 6.000 de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS