17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVrei să urci pe muntele Fuji? Plătești taxă. Japonezii o iau pe urma europenilor

Vrei să urci pe muntele Fuji? Plătești taxă. Japonezii o iau pe urma europenilor

Vrei să urci pe muntele Fuji? Plătești taxă. Japonia este un magnet pentru turiști din atât de multe motive. Are orașe uluitoare , sate fermecătoare , niște plaje grozave și, de asemenea, câteva oportunități excelente pentru cei care iubesc o drumeție bună. Dar asta este pe cale să devină puțin mai costisitor, scrie Time Out.

Asta pentru că este pe cale să fie introdusă o taxă pe una dintre cele mai populare trasee ale Muntelui Fuji . Traseul Yoshida , o buclă de 14,5 km, este considerată una dintre cele mai sigure și mai accesibile modalități de a urca pe acest munte emblematic – dar de la 1 iulie 2024 ,urcarea nu va mai fi gratuită.

Urcarea pe muntele Fuji, restricționată

Muntele a primit peste 221.000 de alpiniști în 2023. De asemenea, Japonia va restricționa numărul de oameni care urcă pe munte în fiecare zi ( la 4.000), iar începerea unei urcări va fi interzisă între orele 16:00 și 2:00.

Alte taxe turistice anunțate recent în destinații populare, cum ar fi plata de 25 EUR pentru a intra în Hagia Sofia sau o taxă de 5 EUR pentru călătorii de o zi la Veneția.

CITEȘTE ȘI: Una dintre cele 1.000 de minuni ale lumii – Palatul Versailles

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS