8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn virus extrem de contagios, care provoacă vărsături, se răspândește masiv în Marea Britanie

Un virus extrem de contagios, care provoacă vărsături, se răspândește masiv în Marea Britanie

Un virus extrem de contagios, care provoacă vărsături, se răspândește masiv în Marea Britanie. Personalul medical din cadrul Sistemului britanic de Sănătate (NHS) face eforturi pentru a putea externa pacienţi şi a face loc în spitale şi clinici.

Spitalizările pentru gripă au atins cel mai înalt nivel din această iarnă, în timp ce infecţiile cu norovirus înregistrează o creștere substanțială, informează News.ro.

Norovirus, noul inamic

Cazurile de norovirus din primele două săptămâni ale lunii ianuarie au fost cu 40% mai mari decât media pentru această perioadă a iernii, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire raportate a fost cel mai mare la adulţii cu vârsta de 65 de ani şi peste.

Infectarea cu norovirusul are simptomatologie digestivă, provoacând vărsături şi diaree şi trece de obicei în două zile, deşi unele persoane pot ajunge să aibă nevoie de tratament în spital.

Crește numărul de cazuri

Cazurile de infectări cu acest virus, care se poate răspândi în centrele de îngrijire, în secţiile de spital şi în grădiniţe, sunt în creştere de anul trecut şi au depăşit nivelurile de dinaintea pandemiei.

Experţii din domeniul sănătăţii au declarat că această creştere a numărului de cazuri ar putea fi legată în parte de vremea rece din ultima perioadă.

Izolare pentru 48 de ore

Mai multe spitale au fost nevoite fie să închidă secţii, fie să restricţioneze orele de vizită din cauza unor focare ale virusului, care înregistrează creşteri şi în Statele Unite unde peste 100.000 de persoane sunt spitalizate cu această boală în fiecare an.

Amy Douglas, epidemiolog pentru norovirus la UKHSA, le-a cerut britanicilor care au prezentat diaree şi vărsături să ia măsuri pentru a evita transmiterea infecţiei.

Sfaturi pentru a împiedica răspândirea

„Nu vă întoarceţi la serviciu, la şcoală sau la grădiniţă decât după 48 de ore de la încetarea simptomelor şi nici nu pregătiţi mâncare pentru alţii în acest interval de timp”, i-a sfătuit ea.

Epidemiologul UKHSA a mai cerut populaţiei să evite vizitarea rudelor din spitale şi centre de îngrijire pentru a preveni transmiterea infecţiei în aceste medii vulnerabile.

„Spălatul pe mâini cu săpun şi apă caldă şi utilizarea produselor pe bază de înălbitor pentru a curăţa suprafeţele vor contribui, de asemenea, la împiedicarea răspândirii infecţiilor. Gelurile cu alcool nu ucid norovirusul, aşa că nu vă bazaţi doar pe acestea”, a precizat ea.

CITEȘTE ȘI: Obiecte vechi din argint, găsite de trei tineri într-o pădure din Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS