18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe Carnavalul de la Veneţia

Începe Carnavalul de la Veneţia

Carnavalul de la Veneţia este unul dintre cele mai spectaculoase evenimente anuale de acest gen din lume, alături de Carnavalul din Rio, Carnavalul de la Nisa şi Mardi Gras, carnavalul din New Orleans, Louisiana.

La data de 27 ianuarie 2024, manifestările dedicate Carnavalului de la Veneţia debutează cu un amplu program de pre-carnaval, menit să pregătească atmosfera pentru carnavalul propriu-zis, programat între 3 şi 13 februarie, arată portalul carnevale.venezia.it.

Ediţia de anul acesta a Carnavalului de la Veneţia îi este dedicată negustorului şi navigatorului veneţian Marco Polo (1254-1324), la 8 ianuarie împlinindu-se 700 de ani de la moartea acestuia. Astfel, spectacolele organizate cu prilejul carnavalului se vor axa pe ideile de explorare, descoperire şi călătorie. Sloganul ediţiei este „Ad Oriente” (Spre Orient).

Începând cu 27 ianuarie, Pieţele Campo Santa Margherita, Giacomo, Cassiano sau Formosa vor fi invadate de muzicanţi ambulanţi, acrobaţi şi clovni, ale căror reprezentaţii vor putea fi urmărite gratuit de trecători. În Piaţa Santo Stefano, aproximativ din oră în oră, sunt programate spectacole de teatru în aer liber, notează site-ul visit-venice-italy.com.

Concertul „Anotimpurile” la Biserica Santa Maria

Biserica Santa Maria della Pieta găzduieşte concertul „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi. Va fi interpretat de cea mai cunoscute orchestre de cameră din Veneţia, Interpreti Veneziani. Tot la 27 ianuarie, la faimosul Teatru La Fenice, este pusă în scenă „La traviata”. Este vorba despre opera în trei acte compusă de Giuseppe Verdi.

Duminică, 28 ianuarie, are loc Festivalul bărcilor veneţiene. Acesta va porni din Dogana da Mar, în apropiere de Biserica Salute, cu punct terminus la Podul Rialto. Acesta este unul dintre cele patru poduri care traversează Marele Canal.

Grandioasa deschidere, pe 3 februarie

La 3 februarie, participanţii la carnaval vor asista la grandioasa deschidere, ce include Festivalul „Mariilor”, parada celor mai frumoase tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani care sosesc cu gondolele în piaţa din faţa Palatului Santa Sofia, în centrul Veneţiei. Anul acesta, însă, lipseşte din program tradiţionalul „Zbor al îngerului”, lansat din turnul clopotniţei Bazilicii San Marco, din cauza lucrărilor de întreţinere. Între orele 11.00 şi 13.00, în Piaţa San Marco este programată o paradă a costumelor de carnaval.

În restul zilelor, parada costumelor din San Marco are loc între orele 9.00 şi 17.00.

Citește întreg materialul pe Agerpres.

Citește și: Charles Michel se retrage din cursa pentru alegerile europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS