13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă înșelătorie online folosește imaginea prezentatoarei Andreea Esca

O nouă înșelătorie online folosește imaginea prezentatoarei Andreea Esca

Imaginea Andreei Esca este folosită, din nou, fără acordul ei, în mod tendențios, în mai multe video-uri distribuite pe rețelele sociale pentru a-i păcăli pe românii care cred în îmbogățirea peste noapte, informează Știrile ProTV.

Persoane necunoscute au realizat un videoclip cu ajutorul tehnologiei deep-fake în care apare imaginea Andreei Esca care „prezintă o știre” despre un așa-zis nou milionar apărut în București, care, datorită unei aplicații, a reușit să se îmbogățească în doar câteva zile.

PRO TV anunță public că videoclipul respectiv reprezintă un fals și că a început demersurile legale pentru ștergerea imaginilor din mediul online și tragerea la răspundere a celor care s-au folosit ilegal de imaginea Andreei Esca și de cea a postului de televiziune pentru a răspândi informații neadevărate.

Imaginea Andreei Esca a mai fost folosită în înșelătorii online

Nu este pentru prima dată când imaginea Andreei Esca este folosită pentru a fi promovată o înșelătorie.

„Atunci, ca și acum, PRO TV a reacționat imediat și a avertizat cititorii din mediul online – rețele sociale și site-uri  – asupra pericolului pe care îl reprezintă astfel de înșelătorii.

PRO TV și Andreea Esca NU sunt implicați, nu reprezintă și nu recomandă aplicații, persoane sau alte scheme financiare de îmbogățire personală.

Vă recomandăm maximă atenție la astfel de video-uri și, mai ales ,la cele care presupun instalarea unor aplicații, trimiterea unor sume de bani sau prezintă escrocherii evidente.NU dați click și nu instalați nimic pe dispozitivele personale! 

Singurele canale PRO TV oficiale pe rețelele sociale sunt însoțite în dreptul numelui de bifa albastră de verificare“, se arată în comunicatul PRO TV. 

Citește și: Doi copii și doi adulți, răniți în ciocnirea între două autoturisme și un TIR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS