14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCălătoriile în Elveția fără pașaport vor deveni realitate

Călătoriile în Elveția fără pașaport vor deveni realitate

Elveţia va desființa controalele documentelor pe aeroporturile sale pentru toți pasagerii din România, începând cu 31 martie. Măsura vine în urma aderării parțiale a României și Bulgariei la spațiul Schengen, doar cu frontierele aeriene și maritime. Turiștii ce vor să viziteze Elveția vor fi nevoiți, în continuare, să prezinte pașaportul la graniţa terestră. 

Pe 30 decembrie 2023, Consiliul UE a decis în unanimitate să elimine controalele pentru persoane la frontierele interne aeriene și maritime cu Bulgaria și România, începând cu 31 martie 2024, conform observatornews.ro.

În aproximativ două luni, românii care călătoresc cu avionul vor scăpa de controlul paşapoartelor, atât la plecare, cât şi la întoarcere. Din punct de vedere maritim, schimbarea vine în cadrul operaţiunilor de la portul Constanţa. Verificarea mărfurilor se va desfăşura mult mai rapid.

Cea mai mare dorinţă a românilor rămâne în continuare eliminarea controalelor la frontierele terestre

Chiar şi aşa, cea mai mare dorinţă a românilor rămâne în continuare eliminarea controalelor la frontierele terestre. Timpii de aşteptare îndelungaţi la graniţe sunt un chin mai ales pentru transporatorii de mărfuri care spun că cifra afacerilor scade de la an la an din cauza blocajelor. Deşi România a cerut detalii cu privire la momentul ridicării acestor controale, Consiliul Uniunii Europene nu a oferit un răspuns concret.

Citeşte şi: Șoferii de TIR nu vor mai fi amendați dacă le expiră rovinieta așteptând la vamă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS