20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum a fost plătit un polițist român din Londra doi ani fără să se ducă la serviciu

Cum a fost plătit un polițist român din Londra doi ani fără să se ducă la serviciu

Un polițist român din Londra a fost plătit aproape doi ani fără să se ducă la muncă. Acesta a refuzat să revină la serviciu după ce și-a luat concediu medical.

Potrivit publicației Express, românul Cristinel Anghel nu a mai lucrat după ce s-a îmbolnăvit, la 21 martie 2022. Dar a continuat să primească un salariu de aproximativ 37.000 de lire sterline pe an până când a fost concediat pentru abateri disciplinare, pe 12 ianuarie 2024.

Comisia de disciplină a stabilit că, pe 20 martie 2022, Cristinel Anghel a cerut concediu anual de la șeful său direct. Acesta i-a spus că trebuie să verifice dacă nivelul de personal permite acest lucru. A doua zi, românul a sunat și a spus că e bolnav, „invocând motive de sănătate mintală”. Apoi a trimis un e-mail la Biroul de resurse umane, afirmând că simte că „naționalitatea sa română este motivul respingerii concediului”, scrie stiridiaspora.ro, citând presa din Marea Britanie.

Polițistul a lăsat uniforma și legitimația în dulap și a plecat din țară

Colegii românului l-au căutat acasă, unde au constatat că acesta avea datorii uriașe.

Verificările cu proprietara sa au dus la descoperirea facturilor lăsate la adresa. Anghel și soția sa au acumulat o datorie de 8.000 de lire sterline pe carduri de credit, carduri de magazin și un împrumut MPS Bursary pentru un vehicul.

Verificarea dulapului a scos la iveală uniforma, tableta și legitimația sa, sugerând că a părăsit neoficial MPS-ul. Anghel a fost declarat persoană dispărută. Verificările la graniță au arătat că a părăsit țara pe 23 martie 2022, către România, și s-a întors pe 26 martie. Apoi a plecat din nou pe 25 mai 2022, către Italia, și nu s-a mai întors.

Cristinel Anghel aa fost concediat fără preaviz.

Citeşte şi: Un elev de 12 ani din Anglia are un IQ mai mare decât Albert Einstein

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS