18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru ani de închisoare pentru un fals avocat

Patru ani de închisoare pentru un fals avocat

Un bărbat a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru înșelăciune, fiind acuzat că, timp de trei ani, a înșelat mai mulți oameni de la care a încasat bani prin promisiunea că îi poate reprezenta ca avocat, deși nu are această calitate, scrie Monitorul de Suceava. Pentru acuzația de exercitarea fără drept a unei profesii, a intervenit prescripția.

Un bărbat din Sucevița, de 66 de ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la patru ani de închisoare pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată (zece infracțiuni), în timp ce cu privire la acuzația de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (24 infracțiuni) s-a constatat că a intervenit prescripția.

Bărbatul a fost trimis în judecată sub acuzația că, în perioada 2016-2019, a păcălit mai mulți oameni. El a încasat diverse sume de bani cu promisiunea că îi poate reprezenta ca avocat în acțiuni de partaj, de stabilire a domiciliului sau de stabilire a pensiei de întreținere a unor copii.

El a fost acuzat că s-a prezentat drept avocat și a reprezentat chiar oameni în instanță, fără a avea această calitate.

O parte dintre cei înșelați s-au constituit părți civile în dosar și au solicitat despăgubiri pentru banii pe care i-au achitat ca onorariu.

Bărbatul avea deschisă și o fundație umanitară prin care oferea serviciile juridice. A susținut pe parcursul anchetei că nu a înșelat pe nimeni și că se ocupa, prin fundație, de apărarea drepturilor omului.

El mai are o condamnare mai veche pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată.

Citeşte şi: Familie din Rovinari, premiată pentru 50 de ani de căsnicie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS