13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil în stare gravă după ce s-a înecat cu o bucată de măr la o grădiniță privată ilegală

Copil în stare gravă după ce s-a înecat cu o bucată de măr la o grădiniță privată ilegală

Un copil de 1 an și 5 luni este internat la Spitalul Județean din Oradea în stare gravă, după ce s-a înecat cu o bucată de măr la o grădiniță privată, care funcționează fără autorizație în Oradea, relatează Eebihoreanul.ro.

„La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-au sesizat din oficiu în cauză și efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului, urmând ca, în funcție de rezultat, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, se arată în informarea IPJ Bihor.

Incidentul s-a petrecut joi, în jurul prânzului, la o unitate aflată pe strada Islazului din Oradea. Copilul ar fi mâncat o bucățică de măr care i-a blocat căile aeriene și a intrat în stop cardio-respirator. El a fost resuscitat de echipajele SMURD ajunse la fața locului.

La spital, medicii au reușit să-i extragă fragmentul de măr și să-i deblocheze căile aeriene. Copilul se află în stare critică și a rămas internat la Secția de Terapie Intensivă.

„Semnele vitale s-au mai îmbunătățit în această dimineață, însă prognosticul medical este în continuare rezervat”, a declarat, vineri, Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean.

Citește și: Olandezii au sărbătorit Ziua Națională a Lalelei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS