19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn poliţist din Vrancea a furat şi distrus sistemele GPS de pe maşinile de Poliţie

Un poliţist din Vrancea a furat şi distrus sistemele GPS de pe maşinile de Poliţie

Un politișt din Vrancea este cercetat de DIICOT după ce a furat și distrus sistemele GPS de pe trei autospeciale ca să nu mai fie urmărit de șefi, scrie Ziarul de Vrancea.

Bărbatul ar fi fost dat de pe mâna procurorilor chiar de șefii săi, care au observat că sistemele de monitorizare GPS lipseau de pe mai multe mașini, ori erau distruse.

„La data de 15 ianuarie a.c.,  s-a constatat lipsa a trei sisteme GPS montate pe autospeciale aparținând IPJ Vrancea, sisteme care sunt operaționale din luna noiembrie 2023.(…) Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicațiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către același agent de poliție. În acest caz, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea”, a transmis IPJ Vrancea.

În cauză a fost sesizată unitatea de parchet competentă, respectiv DIICOT Vrancea. A fost dispusă cercetarea disciplinară a poliţistului prin structura specializată, respectiv Compartimentul Control Intern.

Poliţistul ar mai fi cercetat şi într-un alt dosar penal, după ce ar fi fost implicat într-un accident rutier.

Citește și: Nicolae Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS