22.8 C
Craiova
miercuri, 24 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele cu dizabilităţi vor primi carduri electronice de carburant pentru transport

Persoanele cu dizabilităţi vor primi carduri electronice de carburant pentru transport

Persoanele cu dizabilităţi vor primi carduri electronice de carburant pentru transport. Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat, a scris, vineri, pe Facebook, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

„Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu deţin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul”, a notat Vasilcoiu, conform Agerpres.

El a făcut referire la prevederile care se regăsesc în Hotărârea de Guvern adoptată joi.

Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban

Conform documentului, Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat şi a introdus o nouă modalitate de acordare, respectiv cardul electronic de carburant.

„Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat. Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, se precizează în textul documentului.

Totodată, metoda alternativă pentru cei care nu deţin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.

„Opţiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate sau de oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecţie socială”, mai arată hotărârea. 

Citeşte şi: Războiul din Ucraina s-ar putea extinde în țările din vecinătate, avertizează ministrul german al Apărării

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS