16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de proiectile neexplodate, găsite într-un depozit subteran din Buzău

Mii de proiectile neexplodate, găsite într-un depozit subteran din Buzău

Aproape 3.500 de proiectile din vremea celui de-al Doilea Război Mondial au fost găsite, în timpul unei lucrări de excavare, în municipiul Râmnicu Sărat, informează News.ro.

Marţi, în timp ce făceau lucrări de excavare în municipiul Râmnicu Sărat, angajaţii unei societăţi au descoperit mai multe proiectile îngropate, provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial. Muncitorii au sunat la 112, iar pirotehnicienii de la ISU Buzău au venit şi au asanat terenul.

Pe parcursul a patru ore a fost găsit un număr impresionant de proiectile şi dispozitive explozive.

Specialiştii au identificat 3.487 de obiecte de muniţie, acesta fiind cel mai mare depozit de muniţie subteran identificat în ultimii ani în judeţul Buzău. Echipajul pirotehnic a transportat muniţia la depozitul special destinat, unde va rămâne până la distrugere.

Pompierii atenţionează populaţia că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei.

Citeşte şi: Călugăr arestat după ce, la beţie, a omorât un om

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS