15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInformare de de ploi şi vânt până vineri dimineaţă

Informare de de ploi şi vânt până vineri dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi şi vânt, valabilă începând din această după-amiază. Sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, până vineri dimineață, în cea mai mare parte a țării.

Informarea meteorologică va intra în vigoare la ora 15.00 şi este valabilă până vineri la ora 10.00. Astfel, potrivit ANM, vor fi precipitații moderate cantitativ în vestul și nord-vestul țării. Astăzi, va ploua în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

În zona de munte se vor acumula cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.
Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale în general de 45…55 km/h. În zonele montane înalte vântul va sufla cu 60…80 km/h.

Vineri (19 ianuarie), aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Citește și: (VIDEO) Olt: Bărbat reținut pentru omorul unei femei de 91 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS